Hoppa till innehåll

Press: Världens bästa fatlagrade gin i World Gin Awards 2022

 

2022-02-24 PRESSMEDDELANDE

Världens bästa fatlagrade gin i World Gin Awards 2022!

Småländska Lydén Distillery Cask Gin utsågs till världens bästa fatlagrade gin i World Gin Awards 2022.

I årets tävling World Gin Awards 2022 utsågs Lydén Distillery Cask Gin till världens bästa fatlagrade gin. Efter att destilleriets Cask Gin utnämndes till Sveriges bästa i kategorin blev den kvalificerad vidare till finalen i World Gin Awards-som är en av de mest respekterade och prestigefyllda tävlingarna i branschen som har flera års erfarenhet av att bedöma spritdrycker från hela världen. Domarna föll för smaken av ”en bra balans mellan enbär, citrus och peppriga- & blommiga toner.Välbalanserad smak från ek, som också bidrar med lite sötma – ett bra exempel på en fatlagrad gin.”och Lydén Distillery Cask Gin kunde där med titulera sig Worlds Best Matured Gin 2022.

– Det är en otroligt känsla att för andra året i rad få en Worlds Best-titel i World Gin Awards – förra året utsågs vår Dry Gin till världens bästa London Dry Gin och nu detta året vår Cask Gin som vi lagrar på småländska ekfat! – Berättar Emil Lydén med ett stort leende på läpparna.

Utöver att få titeln världens bästa lagrade gin 2022 kammar dessutom destilleriet hem guld med deras Dry Gin & Pink Gin – som dessutom utsågs till Country Winners kategorierna London Dry Gin & Flavoured Gin.

Världens första gin lagrad på småländsk ek? – Ja, du läste rätt! En gin som har inspirerats av småländska skogar. Under en tid har Lydén Distillery låtit ginet mogna i endast 5 stycken 30-litersfat, som är gjorda av ek från Småland. Resultatet – en otroligt len Sipping-gin, med en dominerande smak från enbär och en välbalanserad smak från ek, som bidrar med både färg och sötma.
 

Lydén Distillery Cask Gin
Nr: 31517
Pris: 439 kr (500 ml, 46%, Ekologisk)
Den finns i ett antal utvalda Systembolaget -butiker och kan beställas till alla Systembolagets butiker i Sverige.

Om Lydén Distillery:

Lydén Distillery är ett hantverksdestilleri i Ljungby, Småland. 2019 grundades Lydén Distillery av Roger & Emil Lydén, far & son, med ett gemensamt intresse – Svensk Hantverks Gin och med en dröm om att skapa en gin med smak av Småland.

Deras Dry Gin är en klassisk London Dry Gin med en svensk touch, som utsågs den till Världens bästa London Dry Gin 2021 i World Gin Awards -som är en av de mest respekterade och prestigefyllda tävlingarna i branschen, som har flera års erfarenhet av att bedöma spritdrycker från hela världen. Domarna föll för smaken av ”en fantastisk balans och kontroll av smaker och komplexitet”.

Ginet produceras i små batcher med noggrant utvalda ekologiska råvaror, varav några från närområdet i Småland och lokalt vatten från Ljungby -en fantastisk resurs som de är mycket stolta över. Allt på Lydén Distillery görs helt för hand eller med enkla medel. De fyller flaskorna, sätter på korkarna, etiketterna och när det är klart – signerar de varje flaska för hand. Hantverket gör varje batch och flaska unik. 

 

 

Email: hello@lydendistillery.com
Tel: +46767676555

Besöksadress:
Lydén Distillery,
Helsingborgsvägen 9
34133 Ljungby, Sweden