Hoppa till innehåll

THE OWNER’S CASK

Här har du möjligheten att äga ett unikt ginfat själv, tillsammans med dina vänner eller via ditt företag. Ekfatet fylls med Lydén Distillery’s hantverksproducerade gin som innehåller noggrant utvalda ekologiska råvaror – sedan är det du som fatägare som bestämmer hur länge du vill att ginet skall lagras. Fatet som används är ett 30-liters ex gin-fat, som är tillverkat av småländsk ek. Efter lagringen buteljeras och signeras flaskorna för hand av oss på Lydén Distillery. 

 Resultatet – en otroligt len Sipping-gin, med en dominerande smak från enbär och en välbalanserad smak från ek, som bidrar med både färg och sötma.

Vi buteljerar ginet på fatstyrka, i 50 cl flaskor. Lagringstid för ginfaten är sex månader till ett år, men det är du som fatägare som avgör när det är dags att få dina flaskor buteljerade.

För tillfället är alla faten reserverade, vill du reservera ett eller ha mer information?

Kontakta oss på hello@lydendistillery.com
så berättar vi mer!

 

Pris
Fat: 4 400 SEK
Reservationskostnad: 13 600 SEK

I reservationskostnaden ingår en plakett med ditt namn på fatet, fatvård och försäkring för fatet under hela lagringstiden. När fatet är tömt har du som Fatägare möjlighet att återfylla fatet eller ta med dig fatet hem.

Utöver ovanstående priser tillkommer moms (25%), alkoholskatt och Systembolagets påslag vid uthämtning av dina buteljerade flaskor i någon av Systembolagets butiker, via Systembolagets Privatimport.

Se räkneexempel nedan*
Reservationskostnad per flaska 235 SEK
Fat 76 SEK
Systembolagets påslag 15 SEK
Alkoholskatt 150 SEK
Moms 118 SEK
Totalt per flaska 595 SEK

När dina flaskor är buteljerade är det dags att göra en Privatimport via Systembolaget.
Klicka här för att bli guidad hur du enkelt lägger upp din Privatimport.

_

*Räkneexemplet baseras på följande alkoholstyrka (57% alk./vol.) vid buteljering av 58 flaskor á 50cl.