Hoppa till innehåll

En välbalanserad gin som domineras av enbär, citrus och färska örter som sedan avslutas med en tydlig friskhet från rabarber

Tillsammans med med barmästaren Mathin Lundgren, har vi skapat RABARBARO – som är en rabarber-infuserad gin.

Mathin Lundgren har under många år influerat Bar-Sverige genom återkommande besök i Nyhetsmorgon, sin bäst säljande bok Barmästarens Manual och från barer som Kåken och Teatergrillen.

”Under mina år på Teatergrillen i Stockholm föddes idén till RABARBARO när jag gjorde en rabarberinfuserad gin i samband med att årets första rabarber dök upp. På ginen gjorde vi framförallt Gimlet’s med färskpressad lime och sockerlag. Drinken blev snabbt en återkommande favorit.

Sedan jag lämnade Stockholm och Teatergrillen har jag drömt om att göra denna produkt tillgänglig för fler och nu äntligen är det dags och det har varit ett nöje att göra den tillsammans med Lydén Distillery som med sin kunskap hjälp till att göra den ännu bättre.” – Berättar Mathin Lundgren

RABARBARO GIMLET


Recept:

• 5cl Rabarbaro
• 3cl Färskpressad limejuice
• 2cl Sockerlag

Hur man gör den:
Mät upp ingredienserna i en shaker. Fyll shakern med is och skaka tills shakern är kall. Sila upp drinken i ett cocktailglas.

*Sockerlag – mät upp lika volymdelar kokande vatten och strösocker och rör om tills dess att sockret löst upp sig.

Servera och njut ansvarsfullt.

RABARBARO & TONIC


Recept:

• 5 cl Rabarbaro Gin
• 10 cl neutral tonic
• 3-4 stänk Angostura bitters
• liten bit rabarber (om säsongen tillåter)

Hur man gör den:
Fyll ett highballglas med is, häll i Rabarbaro och fyll på med tonic – 10 cl är lagom att börja med. Häll sedan i bitter och om du vill addera en liten bit färsk rabarber så är det dags nu.

Servera och njut ansvarsfullt.