Hoppa till innehåll

2022-02-14 PRESSMEDDELANDE

Press: Lydén Distillery lanserar ny limiterad Gin tillsammans med PM & Vänner

Lydén Distillery x PM & Vänner #2

Med väl utvalda växter och bär från de småländska skogarna och runt om i världen, har vi tillsammans med PM & Vänner inför deras 30-års jubileum skapat utgåva nummer två av en London Dry Gin som bygger på deras tre hörnstenar – skog, äng & sjö. Vi har valt att smaksätta årets utgåva med bland annat pors & aroniabär som växer runt om de småländska skogarna och sjöarna. Tillsammans vill vi visa vad vårt fantastiska landskap kan erbjuda.

Lydén Distillery x PM & Vänner är ett limiterat släpp som består av cirka 1000 flaskor totalt, varav cirka 600 kommer att finnas tillgängliga på Systembolagets beställningssortiment.

Från och med onsdagen den 16 februari kommer den att finnas tillgänglig på PM & Vänner i Växjö, och för er som inte har möjlighet att besöka dem så kommer vi att lansera den på Systembolagets beställningssortiment fredagen den 18 Februari. Systembolagets artikelnummer presenteras klockan 10:00 på Lydén Distillery’s sociala medier den 18 Februari 2022.

Lydén Distillery x PM & Vänner #2 
630 flaskor \ 40% \ 500ml \ 385:- 
Lansering 18 Februari 2022

 

Om Lydén Distillery:

Lydén Distillery är ett hantverksdestilleri i Ljungby, Småland. 2019 grundades Lydén Distillery av Roger & Emil Lydén, far & son, med ett gemensamt intresse – Svensk Hantverks Gin och med en dröm om att skapa en gin med smak av Småland.

Deras Dry Gin är en klassisk London Dry Gin med en svensk touch, som utsågs den till Världens bästa London Dry Gin 2021 i World Gin Awards -som är en av de mest respekterade och prestigefyllda tävlingarna i branschen, som har flera års erfarenhet av att bedöma spritdrycker från hela världen. Domarna föll för smaken av ”en fantastisk balans och kontroll av smaker och komplexitet”.

Ginet produceras i små batcher med noggrant utvalda ekologiska råvaror, varav några från närområdet i Småland och lokalt vatten från Ljungby -en fantastisk resurs som de är mycket stolta över. Allt på Lydén Distillery görs helt för hand eller med enkla medel. De fyller flaskorna, sätter på korkarna, etiketterna och när det är klart – signerar de varje flaska för hand. Hantverket gör varje batch och flaska unik. 

 

 

Email: hello@lydendistillery.com
Tel: +46767676555

Besöksadress:
Lydén Distillery,
Helsingborgsvägen 9
34133 Ljungby, Sweden