Hoppa till innehåll

Press: Lydén Distillery belönas guld i IWSC

2022-03-16 PRESSMEDDELANDE

Lydén Distillery belönas guld i IWSC

Lydén Distillery Navy Gin belönas guld i IWSC, International Wine & Spirit Competition – som är en av de mest prestigefyllda och största internationella tävlingarna inom vin och spritdrycker.

”Otroligt välgjord med vackra välbalanserade komplexa smaker. En len gin som fyller munnen med mjuka moln av citrus och söt tallkåda. Avslutningen är en härligt lång kvardröjande smak av rena enbär – underbar.” –  skriver juryn om Lydén Distillery Navy Gin.

– Det är en härlig känsla att få belönas med guld i en sådan väletablerad tävling som IWSC – Berättar Emil Lydén.

Lydén Distillery Navy Gin är producerad på samma sju ekologiska botanicals som deras Dry Gin, som utsågs till världens bästa London Dry Gin 2021 i World Gin Awards. Med en alkoholhalt på 58% och ännu mer enbär, är den otroligt len och kan avnjutas precis som den är, även om huvudsyftet är att ge extra boost i cocktails. Smaken är ännu tydligare, starkare och lyfter ginet till en annan nivå

SMAKBESKRIVNING:
Komplex, välbalanserad och dominerande smak av enbär. Inslag av korianderfrö, citrus och färska örter.

Lydén Distillery Navy Gin
Nr: 34817
Pris: 389 kr (58%, 500 ml, Ekologisk)
Den finns i ett antal Systembolaget-butiker och kan beställas till alla Systembolagets butiker i Sverige.
Länk till artikeln: https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/lyden-distillery-3481702/

Om producenten:
Lydén Distillery, som producenten heter, är Smålands första Gindestilleri  som ligger i Ljungby. 2019 grundades Lydén Distillery av Roger & Emil Lydén, far & son, med ett gemensamt intresse – Svensk Hantverks Gin och med en dröm om att skapa en gin med smak av Småland. Ginen som tillverkas i det lilla destilleriet i Ljungby görs i små batcher med noggrant utvalda ekologiska råvaror, varav några kommer från närområdet i Småland. Allt på Lydén Distillery görs helt för hand -de fyller flaskorna, sätter på korkarna, etiketterna och när de är klara signeras varje flaska för hand. Hantverket gör varje batch och flaska unik.

Email: hello@lydendistillery.com
Tel: +46767676555

Besöksadress:
Lydén Distillery,
Helsingborgsvägen 9
34133 Ljungby, Sweden