Hoppa till innehåll

LYDÉN DISTILLERY x PM & VÄNNER #2

500ml \ alc 40% \ Limited Edition

 

Med väl utvalda växter och bär från de småländska skogarna och runt om i världen, har vi tillsammans med PM & Vänner inför deras 30-års jubileum skapat utgåva nummer två av en London Dry Gin som bygger på deras tre hörnstenar – skog, äng & sjö. Vi har valt att smaksätta årets utgåva med bland annat pors & aroniabär som växer runt om de småländska skogarna och sjöarna. Tillsammans vill vi visa vad vårt fantastiska landskap kan erbjuda.

Den finns tillgänglig på PM & Vänner i Växjö, och för er som inte har möjlighet att besöka dem så kommer vi att lansera den på Systembolagets beställningssortiment fredagen den 18 Februari.

LYDÉN DISTILLERY x SVENSK GIN

500ml \ alc 42% \ Limited Edition

Lydén Distillery x Svensk Gin är en enbärsdominant klassisk London Dry gin på 42%, producerad i en batch och buteljerad för hand. Designen speglar flaskan som pryder omslaget till boken Svensk Gin. En riktigt “Ginboks-Gin”

LYDÉN DISTILLERY x PM & VÄNNER

500ml \ alc 40% \ Limited Edition

Lydén Distillery x PM & Vänner – London Dry Gin – med smak av de Smålänska skogarna

Tidigt under sommaren 2020 började Lydén Distillery, som är Smålands första och enda gindestilleri, tillsammans med PM & Vänner planera en gin som bygger på deras tre hörnstenar – Skog, Äng & Sjö. Med väl utvalda handplockade växter från närområdet har de skapat en London Dry Gin med smak av Smålands skogar.

Lydén Distillery x PM & Vänner, som bland annat är smaksatt med ljung & ängssyra, är den första limiterade batchen som består av cirka 550 flaskor. Lydén Distillery har valt att släppa den under namnet ”Lydén Distillery Limited Edition Gin”. Det som skiljer detta släppet från deras andra ginsorter som finns ute på Systembolaget idag, är att man endast gör en batch med just detta recept. Sen tillverkas den aldrig mer igen.

Det sålde slut på bara några timmar på Systembolaget. Så om du inte lyckades få en flaska är den tillgänglig att prova på PM & Vänner i Växjö.

 

La Dame Rouge

…eller mer känt som ”Den Röda Damen” på svenska – är en av de cocktails som kommer att serveras med Lydén Distillery x PM & Vänner #2, på PM & Vänner i Växjö.

Recept:
• 4cl Lydén Distillery x PM & Vänner #2
• 1,5cl Chambord
• 1cl Grenadine
• 3cl Citronjuice
• 1 Äggvita

Hur man gör den:
Skaka alla ingredienser & sila upp i ett kylt cocktailglas.

Servera och njut ansvarsfullt!

Svensk Gin & Tonic

Så här föredrar vi att servera vår Svensk Gin i en Gin & Tonic

Recept:
• 5cl Lydén Distillery Dry Gin
• 10cl Hammars Tonic Original
• Skivad grape

Hur man gör den:
Fyll ditt favoritglas med is. Häll över Lydén Distillery x Svensk Gin. Toppa med tonic. Garnera med en grapefrukt-skiva.

Servera och njut ansvarsfullt!

PM & Tonic

Så här föredrar vi att servera vår Lydén Distillery x PM & Vänner Gin i en Gin & Tonic

Recept:
• 5cl Lydén Distillery x PM & Vänner Gin
• 10cl Neutral tonic
• Citronzest
• En kvist ljung

Hur man gör den:
Fyll ditt favoritglas med is. Häll över Lydén Distillery x PM & Vänner. Toppa med tonic. Garnera med ett citronzest och en kvist ljung.

Servera och njut ansvarsfullt!