Hoppa till innehåll

2021-07-01 PRESSMEDDELANDE

Tre guldmedaljer i The Spirit Business Gin Masters 2021

Tre guldmedaljer i The Spirit Business Gin Masters 2021

Lydén Distillery Dry Gin, som tidigare i år utsågs till Världens bästa London Dry Gin i World Gin Awards 2021 belönas med ytterligare en guldmedalj, denna gången i The Spirit Business Gin Masters 2021. 

Men det slutar inte där..

Lydén Distillery Gin belönades med tre guldmedaljer i The Spirit Business Gin Masters 2021. I kategorierna London Dry Gin med deras Dry Gin, Pink Gin i kategorin Pink Gin & Cask Gin i Cask-Aged Gin.

Nytt för i år så infördes kategorin Pink Gin i tävlingen. 
Det var inte bara Lydén Distillerys Dry Gin som fick pris – även deras Pink Gin, med smak av den Svenska sommaren som nyligen lanserades på Systembolaget.

Pink Gin är i grund och botten namnet på en cocktail som består av gin och Angostura Bitters, men för de allra flesta är Pink Gin något helt annat. Här har Lydén Distillery valt att smaksätta sin gin med jordgubbar, lingon och fläder – som även ger ginet en härlig ljusrosa färg.

– Här har alltså en av de mest mest respekterade och prestigefyllda tävlingarna i branschen valt att lyfta fram Pink Gin som en gin och inte en cocktail, vilket är lite roligt då många är emot Pink Gin som en typ av gin. -Berättar Emil

 

Guld till Cask Gin.
Sist men inte minst så belönades Lydén Distillery Cask Gin en guldmedalj. 

Deras Cask Gin har inspirerats av de småländska skogarna. Under en tid har de låtit gin mogna på fat tillverkade av Småländsk Ek. Med dominerande smak från enbär och en välbalanserad smak från ek, vilket bidrar med både färg och sötma.

 

Om The Spirit Business Gin Masters
The Spirit Business Gin Masters, som är en av de mest respekterade och prestigefyllda tävlingarna i branschen som har flera års erfarenhet av att bedöma spritdrycker från hela världen. Bidragen från Gin Masters 2021 har mer än fördubblades i storlek från tidigare år 2020. Med 472 stycken bidrag från 233 olika destillerier från hela världen.

TILLVERKNINGSMETOD:
Ginen som tillverkas i det lilla destilleriet görs i små batcher med noggrant utvalda ekologiska råvaror, varav några kommer från närområdet i Småland. Allt på Lydén Distillery görs helt för hand. De fyller flaskorna, sätter på korkarna, etiketterna och när de är klara – signeras varje flaska för hand. Hantverket gör varje batch och flaska unik.