Hoppa till innehåll

 

2022-01-23 PRESSMEDDELANDE

Guld & Country Winners i World Gin Awards 2022!

Lydén Distillery Dry Gin, som tidigare i år utsågs till Världens bästa London Dry Gin i World Gin Awards 2021 belönas med ytterligare guldmedaljer i World Gin Awards 2022. Vi är överlyckliga och kan med stor glädje meddela att vi plockade hem guld med vår Dry Gin, Pink Gin & Cask Gin – som dessutom utsågs till Country Winners kategorierna London Dry Gin, Flavoured Gin & Matured Gin! – Berättar Emil Lydén
 
Den 24 Februari är finalen i World Gin Awards 2022, där presenterar man vinnarna som kan titulera sig ”Worlds Best” i World Gin Awards 2022.
 
Nu håller vi tummarna att det går hela vägen hem i finalen och ett stort tack till alla som följt med på vår resa och framförallt köpt vår gin. Utan er hade detta aldrig varit möjligt!
/Emil & Roger – Lydén Distillery
 
 
 

Om Lydén Distillery:

Lydén Distillery är ett hantverksdestilleri i Ljungby, Småland. 2019 grundades Lydén Distillery av Roger & Emil Lydén, far & son, med ett gemensamt intresse – Svensk Hantverks Gin och med en dröm om att skapa en gin med smak av Småland.

Deras Dry Gin är en klassisk London Dry Gin med en svensk touch, som utsågs den till Världens bästa London Dry Gin 2021 i World Gin Awards -som är en av de mest respekterade och prestigefyllda tävlingarna i branschen, som har flera års erfarenhet av att bedöma spritdrycker från hela världen. Domarna föll för smaken av ”en fantastisk balans och kontroll av smaker och komplexitet”.

Ginet produceras i små batcher med noggrant utvalda ekologiska råvaror, varav några från närområdet i Småland och lokalt vatten från Ljungby -en fantastisk resurs som de är mycket stolta över. Allt på Lydén Distillery görs helt för hand eller med enkla medel. De fyller flaskorna, sätter på korkarna, etiketterna och när det är klart – signerar de varje flaska för hand. Hantverket gör varje batch och flaska unik. 

 

 

 

Email: hello@lydendistillery.com
Tel: +46767676555

Besöksadress:
Lydén Distillery,
Helsingborgsvägen 9
34133 Ljungby, Sweden