2021-03-17 PRESSMEDDELANDE

Lydén Distillery tar nästa steg och inleder ett samarbete med Renbjer & Magnusson

Lydén Distillery inleder samarbetet med Renbjer & Magnusson, som blir exklusiv distributör av Lydén Distillerys ginportfölj till Systembolaget, grossiter, hotell, restaurang & catering (HoReCa) och Travel Retail- där gränshandel, färjor och tax-free ingår.

– Samarbetet med Renbjer & Magnusson har diskuterats under en tid och det känns otroligt roligt att allt nu är klart. Vi har en jättespännande resa framför oss tillsammans med Renbjer & Magnusson, som kommer att hjälpa oss att bli mer tillgängliga i Sverige och växa utanför Sveriges gränser. Nu kan vi lägga full fokus på det vi gör bäst – att producera Småländsk gin i världsklass, berättar Emil Lydén.

Renbjer & Magnusson firade nu i Februari 17 år som importör och distributör av kvalitetssprit. Ända sedan starten 2004 har unika produkter och intressant sprit, ofta från mindre familjeägda producenter varit en röd tråd i sortimentet.

– Detta har alltid uppskattats av de bartenders vi samarbetar med, säger Lars Renbjer. Nu har även svenska folket börjat titta bortom standardsortiment och börjat upptäcka de mindre hantverks- och  kvalitetsproducenterna. För oss känns samarbetet med familjen Lydén perfekt. Sedan 2008 har vi jobbat aktivt för att få in mer ekologiska ingredienser i landets barer, med Lydén Distillery så kan vi bredda vårt ekologiska erbjudande och samtidigt svara upp mot en ökad efterfrågan från barer avseende Svenska produkter. Också ute i Europa och världen är Sverige ett intressant ursprung för sprit och dryck. – Vi kan till och med erbjuda en helt ekologisk och Svensk Gin & Tonic, avslutar Lars Renbjer.

 

Om Renbjer & Magnusson:
Renbjer & Magnusson AB är en importör och distributör av premiumdrycker med fokus på kvalitetssprit till den svenska restaurangmarknaden. De säljer även till Systembolaget samt har egna varumärken vilket de distribuerar i Sverige samt exporterar till utlandet. Företaget grundades 2004 och Renbjer & Magnusson är flerfaldigt nominerade till ”Årets Branschförbättrare” av Bartenders Choice Awards och drivs av en passion för kvalitetsprodukter med målet att bidra till att utveckla en kvalitativ dryckeskultur i Sverige. De arbetar i huvudsak med mindre producenter och varumärken som bidrar till att öka mångfalden och utbudet i Spritbranschen.