Hoppa till innehåll

2021-03-17 PRESSMEDDELANDE

Lydén Distillery tar nästa steg och inleder ett samarbete med Renbjer Fine Spirits

Lydén Distillery inleder samarbetet med Renbjer Fine Spirts, som blir exklusiv distributör av Lydén Distillerys ginportfölj till Systembolaget, grossiter, hotell, restaurang & catering (HoReCa) och Travel Retail- där gränshandel, färjor och tax-free ingår.

– Samarbetet med Renbjer Fine Spirits har diskuterats under en tid och det känns otroligt roligt att allt nu är klart. Vi har en jättespännande resa framför oss tillsammans med Renbjer Fine Spirits, som kommer att hjälpa oss att bli mer tillgängliga i Sverige och växa utanför Sveriges gränser. Nu kan vi lägga full fokus på det vi gör bäst – att producera Småländsk gin i världsklass, berättar Emil Lydén.

Renbjer Fine Spirits firade nu i Februari 17 år som importör och distributör av kvalitetssprit. Ända sedan starten 2004 har unika produkter och intressant sprit, ofta från mindre familjeägda producenter varit en röd tråd i sortimentet.

– Detta har alltid uppskattats av de bartenders vi samarbetar med, säger Lars Renbjer. Nu har även svenska folket börjat titta bortom standardsortiment och börjat upptäcka de mindre hantverks- och  kvalitetsproducenterna. För oss känns samarbetet med familjen Lydén perfekt. Sedan 2008 har vi jobbat aktivt för att få in mer ekologiska ingredienser i landets barer, med Lydén Distillery så kan vi bredda vårt ekologiska erbjudande och samtidigt svara upp mot en ökad efterfrågan från barer avseende Svenska produkter. Också ute i Europa och världen är Sverige ett intressant ursprung för sprit och dryck. – Vi kan till och med erbjuda en helt ekologisk och Svensk Gin & Tonic, avslutar Lars Renbjer.

 

Om Renbjer Fine Spirits:
Renbjer Fine Spirits AB är en importör och distributör av premiumdrycker med fokus på kvalitetssprit till den svenska restaurangmarknaden. De säljer även till Systembolaget samt har egna varumärken vilket de distribuerar i Sverige samt exporterar till utlandet. Företaget grundades 2004 och Renbjer Fine Spirits är flerfaldigt nominerade till ”Årets Branschförbättrare” av Bartenders Choice Awards och drivs av en passion för kvalitetsprodukter med målet att bidra till att utveckla en kvalitativ dryckeskultur i Sverige. De arbetar i huvudsak med mindre producenter och varumärken som bidrar till att öka mångfalden och utbudet i Spritbranschen.