Hoppa till innehåll

2021-12-16 PRESSMEDDELANDE

Lydén Distillery – Årets Kronobergare 2021

Hur doftar och smakar Kronoberg? Kanske som en blandning av enbär, lingon och vatten från Ljungby. Med modet att följa sina hjärtan och med viljan att satsa på en dröm tog far och son sitt hela vägen till utmärkelsen ”Världens bästa London Dry Gin” Och då har framgångsresan bara börjat.

Priset Årets Kronobergare 2021 går till Roger och Emil Lydén – Lydén Distillery.

Känslan går inte att beskriva med ord! Något som också är otroligt stort för oss är att man lyfter fram en spritproducent för första gången – förhoppningsvis får fler upp ögonen för Svensk Gin. 

Stort tack till alla som har röstat, följt med på vår resa och framförallt köpt vår gin. Utan er hade detta aldrig varit möjligt! /Emil & Roger – Lydén Distillery

Om Lydén Distillery:

Lydén Distillery är ett hantverksdestilleri i Ljungby, Småland. 2019 grundades Lydén Distillery av Roger & Emil Lydén, far & son, med ett gemensamt intresse – Svensk Hantverks Gin och med en dröm om att skapa en gin med smak av Småland.

Deras Dry Gin är en klassisk London Dry Gin med en svensk touch, som utsågs den till Världens bästa London Dry Gin 2021 i World Gin Awards -som är en av de mest respekterade och prestigefyllda tävlingarna i branschen, som har flera års erfarenhet av att bedöma spritdrycker från hela världen. Domarna föll för smaken av ”en fantastisk balans och kontroll av smaker och komplexitet”.

Ginet produceras i små batcher med noggrant utvalda ekologiska råvaror, varav några från närområdet i Småland och lokalt vatten från Ljungby -en fantastisk resurs som de är mycket stolta över. Allt på Lydén Distillery görs helt för hand eller med enkla medel. De fyller flaskorna, sätter på korkarna, etiketterna och när det är klart – signerar de varje flaska för hand. Hantverket gör varje batch och flaska unik.