Hoppa till innehåll

2021-05-12 PRESSMEDDELANDE

Lydén Distillery lanserar ny Pink Gin den 2 Juni på Systembolaget

Sommarens stora nyhet från Lydén Distillery

Den 2 Juni klockan 10:00 lanseras Lydén Distillerys senaste tillskott i ginfamiljen på Systembolaget! Årets smak kallar de själva för ”Taste of Swedish summer”, en smak av den Svenska sommaren. Här går jordgubbar, lingon och fläder hand i hand med de klassiska gin-botanicalsen samtidigt som den får en härlig ljusrosa färg.

Pink Gin är i grund och botten namnet på en cocktail som består av gin och Angostura Bitters, men för de allra flesta är Pink Gin något helt annat. Här har Lydén Distillery valt att smaksätta sin gin med jordgubbar, lingon och fläder – som även ger ginet en härlig ljusrosa färg.

När det kommer till vår Pink Gin så tillför den en liten sötma i en G&T och cocktails, som den får från jordgubbar, lingon & fläder – samtidigt som den har en härlig ljusrosa färg. Vår Pink Gin är dessutom inte sötad och har en enbärsdominant smak – alltså en ganska så klassisk gin, med smak av den Svenska sommaren som vi kallar det för, med med en lätt rosa touch. – Berättar Emil Lydén

TILLVERKNINGSMETOD:
Ginen som tillverkas i det lilla destilleriet görs i små batcher med noggrant utvalda ekologiska råvaror, varav några kommer från närområdet i Småland. Allt på Lydén Distillery görs helt för hand. De fyller flaskorna, sätter på korkarna, etiketterna och när de är klara – signeras varje flaska för hand. Hantverket gör varje batch och flaska unik.

SMAKBESKRIVNING:
Välbalanserad smak med inslag av enbär, jordgubbar, lingon, citrus och fläderblom.

Lydén Distillery Pink Gin
Säljstart på Systembolaget:
 2 Juni klockan 10:00
Pris: 329 kr (500 ml)
Den kommer att finnas på Systembolagets hyllor i närområdet och är beställningsbar över hela landet.