Hoppa till innehåll

Press: Lydén Distillery lanserar ny limiterad Gin den 16 Juni på Systembolaget

2021-06-10 PRESSMEDDELANDE

Lydén Distillery x Svensk Gin

Ny limiterad gin från Lydén Distillery

Den 16 Juni klockan 10:00 lanserar Lydén Distillery 504 flaskor av en limiterad London Dry Gin på Systembolagets beställningssortiment. 

Lydén Distillery x Svensk Gin är en klassisk London Dry gin på 42%, producerad i en batch och buteljerad för hand. Designen speglar flaskan som pryder omslaget till boken Svensk Gin. En riktigt ”Ginboks-Gin” -berättar Emil Lydén.

1000 mil, alltså 1000 ginmil från norr till söder har Gin Sweden färdats i jakten på att dokumentera detta fantastiska hantverk som vi sysslar med. Dom har vandrat i vargspår i Norrbotten, skymtat Danmark från Vens vackra fält och besökt oss i destilleriet i de Småländska skogarna. Vi är tacksamma för att vi fått vara med i denna bok och tillsammans vill vi visa vad vårt fantastiska landskap kan erbjuda när det kommer till Svensk gin. Nu efter två år är dom i mål, iallafall för en stund..

Lydén Distillery x Svensk Gin är hyllning till dessa hjältar – här har vi skapat en klassisk London Dry Gin på 42% som är producerad i en batch och buteljerad för hand. Den 16 Juni klockan 10:00 lanserar vi 504 flaskor på Systembolagets beställningssortiment.

TILLVERKNINGSMETOD:
Ginen som tillverkas i det lilla destilleriet görs i små batcher med noggrant utvalda ekologiska råvaror, varav några kommer från närområdet i Småland. Allt på Lydén Distillery görs helt för hand. De fyller flaskorna, sätter på korkarna, etiketterna och när de är klara – signeras varje flaska för hand. Hantverket gör varje batch och flaska unik.

SMAKBESKRIVNING:
Komplex, välbalanserad tydlig smak av enbär, inslag av koriander, lingon, citrus och skog. 

Lydén Distillery x Svensk Gin
Säljstart på Systembolaget:
 16 Juni klockan 10:00
Pris: 385 kr (500 ml)
Nr: 52472
Länk till artikeln: https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/svensk-gin-5247202/
Det kommer att finnas 504 flaskor på Systembolagets beställningssortiment och är beställningsbar över hela landet.